top of page

JSFF TEAM TALK

Updated: Oct 2, 2022

Upoznajte Minju i Tamaru, članice JSFF tima koje su počele kao volonterke na festivalu, a danas su vitalni deo organizacije.


Tamara Rodić Producent


Šta je najveći izazov a šta najispunjeniji momenat u pripremi i izvođenju JSFF-a? - Najveć izazov je napraviti pravu stvar u pravo vreme, a najispunjeniji momenat je rad sa dobrim timom, veoma je bitno uz sebe imati pozitivne, talentovane ljude koji će se međusobno podržavati i biti jedna porodica.


Da li imaš zemlju favorita za JSFF GRAND PRIX nagradu? - Kao neko ko je u produkciji i student bitan mi je isključivo film, priča, likovi čak i estetika samog filma. Što bi Wong Kar Wai rekao bitan mi je taj “aftertaste” da se pojavi, i to je po meni ono što čini dobar film, a ne odakle dolazi.


Poruka zainteresovanima da se pridruže organizaciji JSFF2022? - Svet filma je izuzetno jedan divan svet koji spaja ljude kroz filmove. Mladi uvek imaju potencijala da priđu tom svetu i uključe se. Da oslobode i prikažu svoju kreativnost i interesovanje, zato vas pozivam da se pridružite i budete deo ovogodišnjeg festivala i osetite filmove!



Minja Zeljkovic Odnosi sa Japanom


Šta je najveći izazov a šta najispunjeniji momenat u pripremi i izvođenju JSFF-a? - U JSFF-u , sem toga što ne dolazim iz sveta filma, svi nekako radimo više stvari, što mi je u početku bilo izazovno jer sam navikla da se fokusiram samo na jednu stranu. Ujedno, imati slobodu da se kreativno izrazimo, spojimo više stvari koje volimo i radimo na tim veštinama, sve dok priskačemo u pomoć jedni drugima je nešto što me ispunjava tokom celog procesa pripreme festivala.


Da li imaš zemlju favorita za JSFF GRAND PRIX nagradu? - Da li postoji opcija za preskakanje pitanja? Hahah S obzirom da sam živela i u Japanu i živim u Srbiji, diplomatski ću se ograditi i reći da nemam favorita. I jedni i drugi su moji tako da jedva cekam da vidim filmove i gde ce nagrada da ode, bilo da Je za Japan ili Srbiju.


Poruka zainteresovanima da se pridruže organizaciji JSFF2022? - Iskustvo filmskog festivala koji sadrži i filmske pa čak i plesne radionice, izložbu, muzičke i modne nastupe,… Sinergiju Balkanskih i azijskih reditelja, glumaca i filmskih kadrova je iskustvo koje možete da doživite samo na JSFF-u. Biti deo ovako inovativnog i kreativnog tima i okruženja koje podržava svaki vas korak ima bezbroj opcija u kojima možete da se pronadjete.


VOLONTIRANJE NA JSFF-u

opširnije>> Japansko – srpski festival filma poziva sve zainteresovane da posalju prijavu za učešće u pripremi devetog po redu izdanja na temu KULTFRONTACIJA.

Za volonterski doprinos, JSFF obezbeđuje sertifikate za učešće, pristup festivalskim lokacijama i pratećem programu, pokrivanje osnovnih operativnih troškova i obroka, protokolarne karte za bioskopske projekcije (u slobodnim terminima).

Oblasti:


- Prevodi I titlovanje

- Novinarstvo (članci, izveštaji promo)

- PR

- Asistent kustosa

- Pr, hosting

- Marketing (content)

- Marketing (editing, design i production)

- Tehnička podrška za postavke

- Fotografija i video

- Razvodnici, karte, protokol i kontrola

- Posluga

- Transport (vozačka dozvola za prevoz gostiju)


Napomena: Datumi aktivnosti zavise od tipa aktivnosti i faze u kojoj bi aplikanti učestvovali zaključno sa glavnim festivalskim programom koji će se održati u Beogradu I Novom Sadu od 9 – 15 novembra.

bottom of page