top of page

JSFF2022 - CALL FOR BRAINS AND MUSCLES

Updated: Oct 2, 2022

Jedno od verovanja na koje zapadne civilizacije nisu navikle, a u Japanu je praksa, da pored ljudskih bića, takođe životinje, predmeti pa i organizacije imaju svoju formu duha i tela. Ako je program festivala njegovo telo, onda su svi saradnici i volonteri sa prethodnih edicija JSFF-a njegov duh, ne samo to već i budućnost Japansko – srpskog festivala filma.
Osim podrške u tehničkoj izvedbi događaja, volonteri JSFF-a imaju prilike da razviju svoje sposobnosti, ostvare poznanstva, upoznaju drugačiju kulturu i takođe testiraju svoje sposobnosti u planiranju i radu na najsadržajnijem festival od njegovog osnivanja. Inače deo zvanicnog programa Novi Sad 2022 Evropske prestonice kulture a koji će se održati u novembru tekuće godine. Iskrenim ljubiteljima filma, japanske kulture JSFF pruža trajnu saradnju i prostor da se kroz pripremu festivala profesionalno razvijaju, i preuzimaju veće odgovornosti shodno stečenom iskustvu.


VOLONTIRANJE NA JSFF-u


Japansko – srpski festival filma poziva sve zainteresovane da posalju prijavu za učešće u pripremi devetog po redu izdanja na temu KULTFRONTACIJA.

Za volonterski doprinos, JSFF obezbeđuje sertifikate za učešće, pristup festivalskim lokacijama i pratećem programu, pokrivanje osnovnih operativnih troškova i obroka, protokolarne karte za bioskopske projekcije (u slobodnim terminima).

Oblasti:

- Prevodi I titlovanje

- Novinarstvo (članci, izveštaji promo)

- PR

- Asistent kustosa

- Pr, hosting

- Marketing (content)

- Marketing (editing, design i production)

- Tehnička podrška za postavke

- Fotografija i video

- Razvodnici, karte, protokol i kontrola

- Posluga

- Transport (vozačka dozvola za prevoz gostiju)


Napomena: Datumi aktivnosti zavise od tipa aktivnosti i faze u kojoj bi aplikanti učestvovali zaključno sa glavnim festivalskim programom koji će se održati u Beogradu I Novom Sadu od 9 – 15 novembra.


APLIKACIONI FORMULAR ZA VOLONTIRANJE NA JSFF-u


bottom of page