top of page
3ea05c3ccdf7f9e81763f1ea0d0a165.jpg
Srce(1).jpg

SRBIJA VELIKOG SRCA

Izložba slika „Micasso – Moj svet“

 

Autor slika, Milan Baljić, je jedanaestogodišnji dečak sa autizmom iz Velikog Gradišta. Milan je potpuno neverbalan i od nedavno komunicira sa okruženjem putem svojih slika izrađenih tehnikom akril na platnu.

 

Slikanje je jedan od inkluzivnih programa koje sprovodi Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom „Srbija velikog srca“ sa ciljem otkrivanja, razvoja i afirmacije različitih potencijala i talenata dece i mladih sa razvojnim smetnjama i invaliditetom.

 

Milan je i pobednik ovogodišnjeg, Drugog međunarodnog konkursa za osobe sa invaliditetom „Moj svet“, koji „Srbija velikog srca“ raspisuje svake godine. U konkurenciji sa još 64 autora različitog uzrasta, oblika i stepena invaliditeta iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Kanade, međunarodni žiri je Milanovu sliku „Snaga“ proglasio pobedničkom. Njegova platna se nalaze gotovo na svim kontinentima, u 12 država, i predstavljaju svet viđen očima i dušom jednog autiste.

 

Deo izložbe je prodajnog karaktera i omogućiće stvaranje uslova za dalji napredak malog autora, kao i za otvaranje Regionalnog centra za rehabilitaciju i terapiju osoba sa invaliditetom i njihovih porodica koji je deo velikog projekta Humanitarne organizacije „Srbija velikog srca“.

IMG_20200924_105047_edited.jpg

Milan Baljić

bottom of page